Praktični dodatki za 3D tiskanje

Praktični dodatki za 3D tiskanje

5 stvari, ki vam lahko olajša 3D tiskanje

Obstaja veliko dodatkov za 3D tiskalnike, ki se uporabljajo za sestavljanje, delovanje, vzdrževanje tiskalnika FDM in za naknadno obdelavo 3D modelov.

Poleg nepogrešljive osnovne opreme, torej nujno potrebnih dodatkov, ki jih morate imeti vedno pri roki za 3D tiskanje (orodja, izopropil, pinceta itd.), Vam želimo predstaviti 5 člankov, brez katerih sicer lahko delate, vendar bo delo brez njih kasneje postalo nepredstavljivo.

1. Antclabs BLTouch - Samodejni senzor nivoja

Samodejni sistem za izravnavo postelj Antclabs je Nice-to-have! Če imate 3D -tiskalnik brez že integriranega samodejnega izravnavanja, lahko senzor za izravnavo enostavno vgradite v 3D -tiskalnik. Po uporabi si ne želite več predstavljati, da bi morali ročno poravnati tiskalno ploščo.

Zaradi kompatibilnosti s skoraj vsemi 3D tiskalniki in možnosti uporabe na vseh vrstah površin za tiskanje je senzor za samodejno izravnavo priljubljen po vsem svetu in je poceni nadgradnja vašega 3D tiskalnika.

Tu lahko najdete več informacij o senzorju za samodejno izravnavo iz podjetja Antclabs.


2. Magnetna trajna tiskalniška plošča 3DJake - Za boljši oprijem

Vsi, ki se ukvarjajo s 3D -tiskanjem, poznajo težavo: pričnete tiskati in po nekaj minutah opazite, da se tisk ne drži pravilno na tiskalni podlagi. Trenutek je še bolj grenak, ko si želite ogledati rezultat po urah tiskanja, vendar se je zataknil za platformo in ga preprosto ne morete odstraniti. Ko ga poskušate odstraniti s strgalom in rokami, seveda ni nenavadno, če se kaj zalomi in vse delo in potrpljenje je bilo zaman.

Da bi se temu problemu izognili na preprost in nezapleten način, smo razvili magnetno trajno tlačno ploščo, ki jo je enostavno odstraniti in upogniti. Površina trajne tlačne plošče je bila posebej razvita za boljši oprijem kot običajne delovne plošče. Po tiskanju lahko tiskalno ploščo enostavno odstranite. Z upogibanjem fleksibilne plošče se pritisk brez težav sprosti - skoraj sam.

Zelo Nice: Trajno tiskarsko ploščo lahko uporabljate univerzalno in je združljiva z vsakim 3D tiskalnikom. Na voljo je v številnih velikostih in jo po potrebi lahko celo zmanjšate na manjšo velikost.

Tukaj lahko izveste več o magnetni trajni tiskarski plošči podjetja 3DJake.


3. Polymaker Polybox - Za optimalno shranjevanje filamentov

Pravilno shranjevanje filamentov običajno ni ena od stvari, s katerimi se ukvarjate, ko pričnete s 3D tiskanjem, vsekakor pa se morate lotiti teme, ker: Če filamenti niso pravilno skladiščeni, lahko to povzroči težave pri tiskanju in materiali so lahko poškodovani ali celo neuporabni.

Večina tiskanih materialov, zlasti najlon in PVA, sčasoma absorbirajo vodo iz zraka. Pravzaprav je dovolj le en dan v zraku, ki filamente popolnoma "nasitijo". PLA in ABS tudi absorbirajo vodo, vendar ne tako hitro, vendar se tako PLA ali ABS, ki je preveč vlažen, lahko ob tiskanju tvori mehurčke, ki se rahlo pretakajo ali zamašijo šobo.

Idealen način za shranjevanje materialov je, da jih hranite v škatli za shranjevanje filamentov s termo-higrometrom. V takšni škatli so filamenti nepredušno shranjeni in zaščiteni pred vlago. S termo-higrometrom se temperatura in vlaga vedno natančno merita.

Zato priporočamo škatlo za shranjevanje filamentov, kot je Polymaker PolyBox, zlasti tistim, ki želijo delati z najlonom, PVB ali PVA. V škatli lahko hranite dve tuljavi s filamentom, vsaka tehta en kilogram ali ena 3 kg. Ker lahko filament napajate skozi 6 izhodnih lukenj, je škatla združljiva s skoraj vsemi tiskalniki.

Več informacij o Polymaker PolyBoxu lahko prejmete tukaj.


4. 3dB blazinice proti vibracijam-za tiskanje z nizkim šumom

3D -tiskalnik lahko oddaja glasne zvoke zaradi vibracij gibljivih delov in motorjev. Te vibracije se lahko prenašajo na druge predmete, ki pridejo v stik s 3D -tiskalnikom. Miza, polica ali delovna postaja nato deluje kot ojačevalnik za te neprijetne in nadležne zvoke.

Res preprosta in učinkovita rešitev za zmanjšanje hrupa so nožne blazinice proti vibracijam, ki izolirajo tresljaje tiskalnika in tako znatno zmanjšajo hrup. Poleg zmanjšanja hrupa lahko blazinice za noge z vibracijami celo preprečijo težave s tlakom, kot so Ghosting / Ringing.

Zlasti pri upravljanju več 3D tiskalnikov z več napravami, kjer je lahko razvoj hrupa zelo moteč, priporočamo blazinice za noge proti vibracijam, kot so tiste iz 3dB.

Več informacij o protivibracijskih blazinicah za noge iz 3dB najdete tukaj.


5. Čistilni filament iz AprintaPro in set za čiščenje šob iz 3DJake

Če je šoba 3D tiskalnika zamašena in je ni več mogoče uporabiti, jo lahko zamenjate ali očistite.

V primeru rahlih blokad priporočamo uporabo čistilnega filamenta, s katerim se zlahka odstranijo ostanki v hotendu in izboljša kakovost tiska.

Če je šoba 3D -tiskalnika močno zamašena ali umazana, jo očistite s pomočjo igel za šobe. V naši spletni trgovini boste našli praktičen komplet za čiščenje z iglami za šobe, pinceto in bakreno ščetko, s katerim lahko v kratkem času optimalno uredite šobe, tako šoba spet zasije. S premerom 0,3 mm so te igle primerne za večino šob.

Pozor: Pri čiščenju šobe bodite vedno previdni, da se ne opečete ali šobo poškodujete.

Tu lahko izveste več o čistilnem filamentu podjetja Aprintapro in kompletu za čiščenje šob 3DJake.