Stringing - kako se mu izogniti!

Stringing - kako se mu izogniti!

Nasveti pri plastičnih nitih pri 3D tiskanju

Stringing je ena najpogostejših in motečih težav pri 3D tiskanju - vodi do tankih, grdih plastičnih niti, ki dajo tisku kosmat videz.

Kako "Stringing" nastane?

V bistvu iz tlačne šobe ne sme priti nobena plastika, če na določeni točki ne bo ustvarjen tlak. Vendar se lahko zgodi, da se material "moči" iz šobe, ko je material izpostavljen grelnemu elementu, se stopi ter v šobi ostane.

Ko se šoba tiskalnika FDM premakne, da pride od ene točke do druge, ta staljeni filament nato potegne strune, ki se strdijo in držijo natisnjenih delov.

Tanke plastične niti, ki so videti kot pajčevina ali prameni las, ne uničijo le videza tiska, lahko imajo tudi negativen vpliv na strukturo modela.

Kako lahko to preprečite

V večini primerov je močenje šobe mogoče preprečiti z nekaj preprostimi koraki, kot je nastavitev pravega umika, izbira ustrezne hitrosti tiskanja in nastavitev temperature šobe.

V našem novem videoposnetku na YouTubu »How to avoid stringing« vam natančno pokažemo, kaj lahko storite glede nastale težave in kako lahko s pravimi nastavitvami znatno izboljšate kakovost tiskanja.

Veseli bomo, če nas obiščete na kanalu YouTubu in pustite všeček ali komentar. Če želite v prihodnje na našem kanalu videti nekaj posebnega, nam lahko to sporočite v komentarjih!