Test izdelka: UniFormation GKtwo, postaja za strjevanje smole in ultrazvočno čistilo za smolo

Test izdelka: UniFormation GKtwo, postaja za strjevanje smole in ultrazvočno čistilo za smolo

Našega preizkuševalca izdelkov Lukasa smo prosili, da si natančno ogleda tri naprave UniFormation. V njegovem poročilu boste izvedeli, kaj mu je pri napravah še posebej všeč, kaj ne in kakšne predloge bi imel za izboljšave. Veliko veselja ob branju!UniFormation GKtwo

Prvi vtis

GKtwo smolni tiskalnik UniFormation me je navdušil že na začetku. Zahvaljujoč dobro izdelanemu ohišju in trdnemu rezervoarju tiskalnika, tiskalnik iz smole takoj naredi robusten in stabilen vtis.

Zelo me navdušuje tudi obsežna dodatna oprema, ki je priložena. Posebej praktična je lopatica, ki je priložena v obseg dobave, s katero enostavno odstranite ostanke smole v rezervoarju. Ne samo, da s tem prihranite za dragi odpad materiala, ampak je tudi sicer zamudno čiščenje po postopku tiskanja hitrejše in učinkovitejše.

Sestava

Nastavitev tiskalnika je potekala gladko in enostavno za upravljanje.

Vendar sem ugotovil, da plošča za tisk, ki jo je predhodno izravnal UniFormation, ni bila 100 % ravna, kar je precej moteče. Tukaj bi bila zaželena zmožnost, da sami izravnate tiskalnik. Iskreno povedano, moram priznati, da nisem razmišljal o tem ali bi z odvijanjem vijakov lahko poravnali ploščo, saj so moji natisnjeni modeli vseeno izpadli zelo lepo. Na žalost v priloženem opisu niveliranja nisem našel informacij o tem, kako natančno deluje izravnavanje.

Praktični dizajn

Moj osebni vrhunec pri GKtwo je inovativna zasnova rezervoarja za smolo. Namesto nadležnih vijakov, ki jih je treba pri vsakem čiščenju odviti in znova priviti, je rezervoar tako rekoč “priklopljen”. Tako je čiščenje rezervoarja izjemno enostavno in prihrani dragocen čas.

Ogromen rezervoar je mogoče napolniti z veliko količino smole, kar je še posebej ugodno za velike tiskarske projekte. Film nFEP je z vijaki varno pritrjen na zadnji rob rezervoarja in ga je mogoče enostavno zamenjati. Dodaten podaljšek roba rezervoarja je pameten dodatek, ki zmanjša tveganje razlitja.

Vendar pa menim, da bi bilo mogoče bolj poudariti največjo zadrževalno kapaciteto rezervoarja za smolo, ki znaša največ 700 gramov, saj tega obsega v nobenem primeru ne smemo preseči. Tukaj sem skoraj doživel poplavo.

Operacija

Tiskalnik je zelo enostaven za uporabo. Meni je intuitivno oblikovan in se odlično odziva tudi pri nošenju rokavic. Posebno praktična se mi zdi funkcija, ki omogoča ogled ur tiskanja in izbiro jezika.

Pomembna točka, ki jo je vredno omeniti, je, da tiskalnik ponuja večjezično krmarjenje po menijih, seveda tudi v nemščini. Vendar sem v nekaterih nemških prevodih opazil nekaj majhnih nedoslednosti ali prevodnih napak. Kljub temu so menijske možnosti običajno jasno oblikovane in preproste za krmarjenje.

► Kako deluje

Takoj, ko zapremo pokrov GKtwo tiskalnik deluje izjemno tiho. Ventilator je le nekoliko glasnejši pri odprtem pokrovu - verjetno je to posledica filtra z aktivnim ogljem. Filter je vstavljen na zadnjo stran tiskalnika, kar daje vtis rahle nestabilnosti, vendar nikakor ne vpliva na funkcionalnost.

Pokrov se odpre navzgor

Možnost dviga pokrova navzgor, ne da bi morali posebej odstraniti pokrov, je praktično in prihrani čas. Vendar bi bil blažilec za pokrov koristen dodatek, še posebej, če imate prosto eno roko in želite tiskalnik zapreti.

Zaželene spremembe za prihodnost

Le majhne izboljšave glede glasnega filtra z aktivnim ogljem in možnostjo samoniveliranja bi lahko še dodatno zaokrožile že tako odličen skupni paket.

Zaključek

Če povzamem, lahko brez zadržkov priporočam smolni tiskalnik. Navdušuje s širokim naborom dodatkov, enostavnim upravljanjem in privlačnim dizajnom. Modeli, potiskani z GKtwo, so fantastične kakovosti in nimajo težav z oprijemom. S svojo veliko prostornino rezervoarja je tiskalnik za smolo idealen za široko paleto tiskarskih projektov.UniFormation Curing Station

Zahvaljujoč robustni izdelavi in ​​privlačnemu dizajnu se Curing Station popolnoma prilega 3D tiskalniku GKtwo. Ponuja vse, kar se pričakuje od visokokakovostne sušilne postaje. Notranje mere so velikodušne in zagotavljajo dovolj prostora za različne 3D-natisnjene predmete.

Utrjevanje

Enakomerna osvetlitev zagotavlja učinkovito in temeljito utrjevanje modelov, kar ima za posledico izboljšano kakovost in trdnost površine.

Moja edina točka kritike je omejitev višine predmetov, ki jih je treba utrditi. Čeprav ima moj 3D-tiskalnik obseg tiskanja 228 x 128 x 245 mm, lahko v polimerno postajo postavim samo predmete z maksimalno višino 150 mm. To pomeni, da moram ali premikati večje predmete ali pa jih sploh ne morem spraviti v postajo. Kakšna škoda!

Operacija

Na splošno je upravljanje postaje za utrjevanje preprosto in intuitivno. Večina funkcij je samoumevnih in ne zahteva dolgotrajnega usposabljanja. Vendar se mi zdi simbol zobnika za nastavitev časa nekoliko nepotreben in bi mi bilo bolj všeč, če bi lahko nastavili čas brez klikanja. Ampak to je le majhna opomba.

Pametne funkcije

Zahvaljujoč senzorju za zaznavanje vrat se postopek strjevanja samodejno ustavi, takoj, ko odprete pokrov. To je seveda praktično, saj ni nujno, da želite gledati v UV svetlobo.

Zaključek

S postajo za sušenje sem izjemno zadovoljen. Poleg rahle omejitve višine in minimalne kritike glede operacije lahko brez zadržkov priporočam Curing Station podjetja UniFormation.Ultra Sonic Resin Cleaner UniFormation

Resin Cleaner UniFormation ne navdušuje le s čudovitim dizajnom, ki se tudi vizualno ujema s 3D-tiskalnikom GKtwo, ampak tudi s stabilno strukturo in izdatno kapaciteto za čistilno tekočino.

Reža za delovno ploščo + čistilno košaro

Kar mi je pri napravi Resin Cleaner še posebej všeč, je vdolbina na pokrovu. Zasnovana je tako, da se popolnoma prilega platformi za tiskanje mojega 3D-tiskalnika, kar naredi čiščenje natisnjenih predmetov za izjemno enostavno opraviloin prav tako prihrani trud in čas. Če se odločite, da boste natisnjene predmete odstranili s tiskalne platforme, to ne predstavlja težave: v obsegu dobave je tudi čistilna košara za shranjevanje natisnjenih predmetov.

Zgibni pokrov

Pokrov čistila za smolo se enostavno zapre in je zatesnjen. To tesnilo pomaga ultrazvočnemu čistilniku delovati nekoliko tišje. Čeprav se mi zdi hrup še vedno moteč, je vseeno razveseljivo, da je doseženo vsaj nekaj zmanjšanja hrupa.

Odtočni ventil na zadnji strani

Druga praktična funkcija je odtočni ventil na zadnji strani naprave. Ko je čas za menjavo čistilne tekočine, jo lahko enostavno in čisto izpustim skozi ventil. To prihrani čas in prepreči morebitno razlitje ali kapljanje.

Uporaba

Tako kot pri postaji za utrjevanje se mi zdi simbol zobnika za nastavitev časa nekoliko nepotreben.

Zaključek

Na splošno sem z napravo Resin Cleaner za smolo zelo zadovoljen. Zaradi funkcij, kot je vdolbina na pokrovu ali odtočni ventil, je postopek čiščenja preprost in učinkovit.