Nasveti za tiskanje za colorFabb copperFill

Nasveti za tiskanje za colorFabb copperFill

Nov copperFill iz skupine colorFabb je odličen dodatek k drugim kovinskim filamentom. Če je material poliran se predstavi v lepem bakrenem sijaju in jel tudi približno 4x težji od običajnega PLA.

Posteljna plošča:

Filament se lahko odlično tiska na ogrevanih in neogrevanih gradbenih ploščah. Za neogrevane gradbene plošč priporočamo modri trak, ki se uporablja na področju gradbene plošče. CopperFill ima veliko manj zakasnitve, kot običajen PLA in ge je zato lažje tiskati.
Za ogrevane gradbene plošče priporočamo temperaturo približno 55-60 °C, tako, da je komponenta optimalno stabilna.

Hot-End:

Zaradi kovine v filamentu je toplotna prevodnost večja kot pri običajnem PLA. Tako se vroč konec hitreje segreje in tudi hitreje hladi.

Nastavitve rezalnika:

Tabela prikazuje najpogostejše nastavitve za Cura in Maker blaga.

3D tiskalnik Višina sloj (mm) Hitrost (mm / s) Temperatura (° C) Temperatura plošče (° C) Razdalja umika (mm) Hitrost umika (mm / s)

MakerBot Replicator 2

0,16 / 0,2 80 190-205 n.a. (standard)

(standard)

Ultimaker Original 0.2 / 00:27 50 200-210 n.a. 4.5

45

Ultimaker 2 0.2 / 00:27 50 195-210 55/60 4.5

25/45

Nadaljna obdelava:

Delovno mesto je za vse kovinske filamente poenoteno. Najbolj priljubljen način je, da se model polira s stekleno volno.

  1. Uporabljajte jekleno volno za poliranje površine modela. Ne pritiskajte preveč na model ali drgnite na istem mestu, saj je lahko segreje in zmehča.
  2. Model naj bi že po prvem obrisu nekoliko zasijal. Nato posprejajte s črno barvo. Nato barvo takoj obrišite z belo krpo. Na mestih, kjer ni dobrega dostopa nastane čudovit kontrast.
  3. Zadnji korak je, da model, spolirate z bakreno polituro. Tako bo model sijaj še lepše in po preteku časa se bo pojavila čudovita "patina".