Test izdelka: Elegoo Mars 4

Test izdelka: Elegoo Mars 4

Mars 4 je najnovejši dodatek v ponudbi cenovno ugodnih 3D tiskalnikov Elegoo. V primerjavi s svojim predhodnikom, Elegoo Mars 3 Pro, ta tiskalnik ponuja nekaj izboljšanih funkcij po zmernem doplačilu le 50 €:

Prostor za namestitev in hitrost tiskanja:

Elegoo Mars 4 ima prostor za vgradnjo 153,36 x 77,76 x 175 mm, kar je le malo več v primerjavi s predhodnikom. Vendar se je njegova hitrost tiskanja opazno izboljšala: medtem ko lahko Mars 3 Pro doseže 30–50 mm/h, Mars 4 zdaj deluje pri 30–70 mm/h.

Enobarvni LCD in platforma za izdelavo:

Druga nadgradnja Marsa 4 je monokromatski LCD z visoko ločljivostjo. Kar zadeva kakovost tiskanja, po mojih izkušnjah ni opaznih razlik glede na Mars 3 Pro. Modeli so natisnjeni z natančnostjo in podrobnostmi, zaradi česar je težko ugotoviti ali Mars 4 predstavlja pomemben napredek v primerjavi s svojim predhodnikom v tem pogledu.

Kar zadeva oprijem, nisem opazil velike razlike v primerjavi s peskano konstrukcijsko platformo njegovega predhodnika.

► Zaslon na dotik:

Ena točka, ki bi lahko razočarala nekatere uporabnike, je ohranitev starega uporovnega zaslona na dotik. Kapacitivni zaslon na dotik bi zagotovo omogočal intuitivno upravljanje.

Zaključek

Elegoo Mars 4 je nedvomno cenovno ugoden 3D tiskalnik, ki izpolnjuje osnovne zahteve. Izboljšave v primerjavi s prejšnjim modelom so opazne, vendar morda niso dovolj močne, da bi lastnike Mars 3 Pro prepričale v nadgradnjo. Če ne iščete najnovejših in najbolj inovativnih funkcij, je Mars 4 idealen ugoden tiskalnik za začetnike ali tiskalnik za nadgradnjo.

Vaš Lukas