5 cenovno ugodnih začetnih tiskalnikov MSLA

5 cenovno ugodnih začetnih tiskalnikov MSLA

Odkrijte resin tisk in ustvarite različne modele iz smole!

Iščete cenovno ugoden tiskalnik na smolo za pričetek 3D tiskanja? Imamo te! V nadaljevanju vam bomo predstavili 5 ugodnih smolnih tiskalnikov pod 500 eur, ki so zaradi svojih lastnosti idealni za začetnike.

Ker vam za profesionalno napravo ni več potrebno seči globoko v žep, 3D-tiskalniki na smolo trenutno doživljajo pravi hype. Pred desetletjem je bilo videti zelo drugače in za tak tiskalnik si moral odšteti nekaj tisoč evrov. Dandanes so ugodni modeli na voljo za manj kot 200 evrov.

Začetnikom prijazni 3D tiskalniki MSLA

Tukaj predstavljeni tiskalniki na smolo niso samo cenovno dostopni in prijazni do začetnikov, ampak imajo tudi nekaj skupnega: vsi uporabljajo tehnologijo MSLA.

⇒ Kako deluje resin tiskalnik s tehnologijo MSLA?

V procesu MSLA (Masked Stereolithography) je sintetična smola selektivno osvetljena od spodaj z LCD zaslonom. LCD zaslon prikazuje masko na tiskalni sloj in tako blokira UV svetlobo na določenih točkah.

Na ta način se izpostavi le želeno območje in zagotovi, da se smola ciljno strdi. Foto maska LCD je prikazana digitalno in je sestavljena iz slikovnih pik, ki na koncu določajo največjo možno ločljivost.

Tiskalniki MSLA so zaradi nizke cene postali prva izbira v segmentu proračunskih tiskalnikov s smolo.


1. Elegoo Mars 3

Elegoo Mars 3 je že šesta naprava v seriji Mars in obljublja 30 % večjo natančnost tiskanja kot njegov predhodnik. V Mars 3 Elegoo združuje najboljše lastnosti svojih prejšnjih različic in gre še korak dlje z izjemno ločljivostjo 4K 35 mikronov.

  • Velik obseg tiskanja

Tudi drugi tiskalniki med našimi najboljšimi 5 imajo tako visoko ločljivost, a s 143 x 89,6 x 175 mm Elegoo Mars 3 ponuja bistveno večjo zmogljivost tiskanja kot njegov predhodnik in številni drugi enobarvni 4K tiskalniki na smolo.

  • Zmogljiv vir svetlobe in izboljšan sistem hladilnega telesa

4K monokromatski LCD tiskalnik ima nov, zmogljiv vir svetlobe COB, ki je bil dodan pod zaslon in je prejel izboljšan sistem hladilnega telesa, ki ohranja notranjost tiskalnika pri optimalni temperaturi in prispeva k splošni dolgotrajnosti tiskalnika.

Tskalnik na smolo ima tudi izboljšano FEP folijo in novo peskano konstrukcijsko ploščo, ki zagotavlja dober oprijem modela.

  • Brezplačna naročnina na ChiTuBox Pro Slicer

V ceno je vključena tudi enoletna naročnina ChiTuBox Pro v vrednosti pribl. 145 evrov, zaradi česar je Mars 3 v povezavi z drugimi izjemnimi lastnostmi zaokrožen MSLA tiskalnik za začetnike in napredne uporabnike.


Tehnične značilnosti Elegoo Mars 3

Programska oprema

ChiTuBox
Zaslon 6,6-palčni monokromatski 4K LCD zaslon
Uporaba 3,5-palčni zaslon na dotik
Povezava USB
Izvor svetlobe UV svetloba z valovno dolžino 405 nm
Prostor za namestitev 143 (D) x 89,6 (Š) x 175 (V) mm
XY- ločljivost XY (mikroni) 35 (4098 x 2560
Z- ločljivost (mikroni) 10
Velikost naprave 227 x 227 x 438,5 mm
Teža 5,2 kg


2. Elegoo Saturn

Ostajamo pri Elegoo in se zdaj posvečamo velikemu formatu Elegoo Saturn, prvemu 3D tiskalniku Elegoo z enobarvnim LCD-jem. Elegoo Saturn navdušuje z 8,9-palčnim LCD zaslonom in ogromnim delovnim prostorom 192 x 120 x 200 mm.

  • Za velike in podrobne modele

Elegoo Saturn je eden prvih 8,9-palčnih LCD tiskalnikov, ki imajo na novo razvit 4K monokromatski LCD zaslon. S to novo tehnologijo ustvarja neverjetne hitrosti tiskanja in potrebuje le 1-2 sekundi na izmeno, medtem ko običajni 3D-tiskalniki LCD potrebujejo 7-8 sekund na izmeno.

Enobarvni LCD je tudi toplotno stabilen in ima veliko daljšo življenjsko dobo kot običajni LCD zasloni. Z njim lahko natisnete več kot 2000 ur! Kljub velikemu prostoru za namestitev Elegoo Saturn zaradi ločljivosti 4K dosega zelo visoko natančnost do 50 mikronov.

  • Začetnikom prijazno delovanje

Zahvaljujoč uporabniku prijaznemu sistemu, barvnemu 3,5-palčnemu zaslonu na dotik in najnovejši programski opremi ChiTuBox je Elegoo Saturn zelo enostaven za uporabo in idealno primeren za začetnike.

Če torej želite ustvariti modele velikega formata in detajlov je Elegoo Saturn zagotovo primeren kandidat.


Tehnične značilnosti Elegoo Saturn

Programska oprema

ChiTuBox
Zaslon 8,9-palčni monokromatski 4K LCD zaslon
Uporaba 3,5-palčni zaslon na dotik
Povezava USB, LAN
Izvor svetlobe UV svetloba z valovno dolžino 405 nm
Prostor za namestitev 192 (D) x 120 (Š) x 200 (V) mm
XY-ločljivost (mikroni) 50 (3840 x 2400)
Velikost naprave 280 x 240 x 446 mm
Teža

12,2 kg


3. Phrozen Sonic Mini 4K

Tako kot že opisani 3D tiskalniki je tudi Phrozen Sonic Mini 4K opremljen z LCD ploščo z ločljivostjo 4K, ki omogoča tiskanje visoke ločljivosti s 35 mikroni. 6,1-palčni enobarvni LCD zaslon zagotavlja tudi visoke hitrosti tiskanja in zahteva le 1-2 sekundi osvetlitve na izmeno.

Termično stabilen enobarvni LCD ima tudi daljšo življenjsko dobo kot običajni LCD zasloni in ga ni treba tako pogosto servisirati ali menjati.

  • ParaLED modul

Phrozen Sonic Mini 4K uporablja modul ParaLED, ki zagotavlja bolj enakomerno izpostavljenost, večjo učinkovitost in boljše odvajanje toplote.

S svojim vgradnim prostorom 135 x 75 x 130 mm ne ponuja toliko prostora kot Elegoo Mars ali Saturn, če pa ga cenite manj ali ne želite kupiti naprave Elegoo, potem je Sonic Mini 4K zagotovo odlična izbira, s katero lahko ustvarite modele visoke ločljivosti.


Tehnične značilnosti Phrozen Sonic Mini 4K

Programska oprema

ChiTuBox
Zaslon 6,1-palčni monokromatski 4K LCD zaslon
Uporaba 2,8-palčni zaslon na dotik
Povezava USB
Izvor svetlobe UV svetloba z valovno dolžino 405 nm
Prostor za namestitev 134 (D) x 75 (Š) x 130 (V) mm
XY-ločljivost (mikroni) 35 (3840 x 2160)
Velikost naprave 248 x 248 x 327 mm
Teža

5 kg


4. Creality LD-002H

Za razliko od prejšnjih tiskalnikov MSLA je LD-002H podjetja Creality naprava z enobarvno 6,08-palčno 2K LCD ploščo in prostorom 130 x 82 x 160 mm. Velikost slikovnih pik (XY) je 51 mikronov. Ker ima tiskalnik Creality najnižjo ločljivost v naši primerjavi, je tudi stroškovno najučinkovitejša naprava.

  • Filter z aktivnim ogljem in izboljšana enota za osvetlitev

Filtriranje zraka LD-002H poteka preko filtra z aktivnim ogljem v tlačni komori.

Vgrajena enota za UV izpostavljenost z močnim prenosom zagotavlja stabilnejšo izpostavljenost in večjo uspešnost

  • Vdelana programska oprema ChiTu in rezalnik ChiTuBox

LD-002H uporablja vdelano programsko opremo ChiTu in rezalnik ChiTuBox, kar pomeni, da je priprava na tisk zelo enostavna.


Tehnične značilnosti Creality LD-002H

Programska oprema

ChiTuBox
Zaslon 6,08-palčni monokromatski 2K LCD zaslon
Uporaba 3,5-palčni zaslon na dotik
Priključek USB
Izvor svetlobe UV svetloba z valovno dolžino 405 nm
Prostor za namestitev

130 (D) x 82 (Š) x 160 (V) mm

XY-ločljivost (mikroni) 51
Velikost naprave 221 mm x 221 mm x 403 mm
Teža

6,6 kg


5. Anycubic Photon Mono X

Ko govorimo o tiskalnikih na smolo, tudi Anycubic ne sme manjkati.

Kitajski proizvajalec 3D tiskalnikov je naš top 5 zastopan z zmogljivim Photon Mono X, ki je najdražji tiskalnik v naši skupini, a tudi zelo bogato opremljen.

  • Velik prostor za namestitev in 8,9-palčni LCD zaslon

Anycubic Photon Mono X je opremljen z velikim prostorom za namestitev 192 x 120 x 245 mm in ima 8,9-palčni 4K monokromatski LCD zaslon.

Dosega neverjetno hitrost tiskanja in traja le 1-2 sekundi, da se plast strdi.

Kljub velikemu delovnemu prostoru, Anycubic Photon Mono X dosega zelo visoko natančnost do 50 mikronov zahvaljujoč ločljivosti 4K.

  • Anycubic App Remote Control

Vgrajen WiFi modul zagotavlja priročno povezavo s 3D tiskalnikom. Svoj Photon Mono X lahko preprosto povežete z aplikacijo za mobilni telefon ter upravljate in spremljate svoj postopek tiskanja.


Tehnične značilnosti Photon Mono X

Programska oprema

Photon Workshop (lahko se uporablja tudi s ChiTuBox)
Zaslon 8,9-palčni monokromatski 4K LCD zaslon
Uporaba 3,5-palčni zaslon na dotik
Povezava USB, WiFi
Izvor svetlobe UV svetloba z valovno dolžino 405 nm
Prostor za namestitev

192 (D) x 120 (Š) x 245 (V) mm

XY-ločljivost XY (mikroni) 50
Velikost naprave 270 x 290 x 470 mm
Teža

14 kg


Budget-Resin tiskalnik smole za dom - zaključek

Upamo pa seveda, da vam bo kateri od predstavljenih tiskalnikov na smolo všeč in da boste našli napravo, ki vam ustreza in vam prinaša zadovoljstvo. Podrobne informacije o omenjenih tiskalnikih najdete na ustrezni strani izdelka.

Oglejte si tudi naš kanal na YouTubu, tako ne boste zamudili nobene predstavitve, ocene ali tutoriala 3D tiskalnika.