3D tiskalniki in druge naprave

Prava oprema za vaš projekt!

V naši široki paleti ne boste našli le številnih 3D tiskalnikov, temveč tudi visokokakovostne 3D skenerje, laserske rezalnike, vakuumske oblikovalce in številne naprave za postopek naknadne obdelave. Tako ste popolnoma opremljeni za ustvarjalne zahteve vseh vrst in lahko pustite svojemu ustvarjalnemu duhu prosto pot.

Nakupovanje po kategorijah

3D tiskalnik in še več: 149 izdelkov

Filter

Vse cene vključujejo DDV.

3D tiskalnik za dom

Razvoj 3D tiskanja ni bil le mejnik za podjetja. Od te tehnologije imajo koristi tudi zasebniki. Z njihovo pomočjo lahko sami oblikujete nakit ali izdelate nadomestne dele ali posamezne kose za izdelavo modelov ...

Tukaj lahko ugotovite, kaj 3D tiskanje pravzaprav je in kako deluje.

Kako deluje 3D tiskanje?

V osnovi s 3D tiskanjem nastane tridimenzionalni predmet, plast za plastjo. Predmet za tiskanje mora biti najprej na voljo kot tridimenzionalni digitalni model. To lahko oblikujete sami ali pa prenesete modele iz interneta. Vsak 3D tiskalnik je opremljen s posebno programsko opremo, ki iz teh modelov izračuna potrebne ukaze za tiskalnik in se nato zažene.

Šoba, ki se lahko premika v vse smeri (tudi gor in dol), uporablja tiskarski material. Je debel filament iz plastike.

Šoba se premika po predhodno izračunanih poteh po tiskalni plasti. Nit z nitjo, ki prihaja iz šobe, se v več plasteh nanese ena na drugo, tako da predmet počasi narašča v višino, plast za plastjo. Filament se hitro strdi, kar omogoča to aditivno proizvodnjo, to je proizvodnjo v plasteh. To ustvarja tudi utore, značilne za 3D tiskane predmete.

Mimogrede, predmeti niso popolnoma napolnjeni. Notranjost je natisnjena mrežna struktura. To prihrani material in še vedno zagotavlja veliko stabilnost.

Področja uporabe

3D tiskalniki so izjemno vsestranski, zato je tehnologija zanimiva za različne uporabnike. Tu smo našteli najpomembnejše primere uporabe (vendar ne vseh):

  • Proizvodnja vzorcev
  • Enkratna proizvodnja
  • Majhna serijska proizvodnja
  • Proizvodnja in prilagajanje delov za izdelavo modelov
  • Poceni vstop v CNC procese v trgovini
  • Izdelava umetniških skulptur
  • Oblikovanje nakita
  • Izdelava miniaturnih modelov in modelov za arhitekte

Tiskarski material - kriterij pri nakupu

Tiskarski materiali, to so filamenti, so v različnih oblikah. Vendar je vsem filamentom skupno, da postanejo mehki in voljni, ko so izpostavljeni vročini. Filamenti se dobavijo kot plastične vrvice na zvitku. Najpogosteje uporabljeni materiali so termoplastika (PLA in ABS).

Ob nakupu 3D tiskalnika je pomembno vedeti, s kakšno surovino mora tiskalnik delati. Tukaj obstaja izbira med ABS in PLA.

PLA pomeni poliaktid in je sestavljen iz biorazgradljive naravne plastike. Pri PLA tiskalni plošči ni treba predhodno segrevati in temperatura šobe ne sme presegati 210 ° C. Pomanjkljivost je da se PLA deformira pri temperaturah nad 60 °C. Torej, če želite npr. natisniti skodelice za kavo to postane problem.

ABS pomeni akrilonitril butadien stiren in je izdelan iz nafte. ABS ima višje zahteve za tiskalnik kot PLA. Tiskalno ploščo je treba za to predhodno segreti in hitrost tiskanja mora biti velika. Temperatura šobe mora biti nad 210 °C. Tiskalnik, ki podpira ABS, lahko običajno natisne tudi PLA. Obratno zadeva ne deluje.

Pomembni osnovni pogoji

Odločilno merilo pri nakupu 3D tiskalnika mora biti vedno kakovost. Tu so najpomembnejši podatki o uspešnosti in primerjalni podatki:

Tiskalni prostor: Ta podaja največjo velikost tiskalnega predmeta. Standardni tiskalniki v začetnem segmentu imajo prostor za tiskanje med 10 in 25 kubičnimi centimetri. Zato je od velikosti kasnejših tiskanih objektov odvisno, kateri tiskalnik potrebujete.

Največja hitrost tiskanja: Ta vrednost označuje, kako hitro se lahko šoba premika. Največja vrednost pa je dosežena le na daljših potovanjih. Večinoma so tiskalniki počasnejši od največje hitrosti.

Natančnost pozicioniranja : Izraža, kako natančno lahko tiskalnik nadzoruje določeno točko. Bolj natančni, bolj podrobni so rezultati tiskanja.

Najmanjša višina sloja: To je skupaj z natančnostjo pozicioniranja pomembno za kakovost tiskanja. Nižja kot je vrednost, boljši je tiskalnik, saj lahko potem natisne tanjše plasti.

Rezervni deli in predelava

Za večino 3D tiskalnikov je danes na voljo vrsta dodatkov in rezervnih delov. To vam ponuja skoraj neomejene možnosti za prilagoditev 3D tiskalnika vašim individualnim potrebam. Vse od kompletov za 3D-tiskalnike, ki jih sestavite sami, do naknadne vgradnje ekstruderjev do zunanjih krmilnih elementov, ki so združljivi z oblakom, ter nastavkov za graviranje ali rezkanje. Za vašo ustvarjalnost praktično ni omejitev. Če je pretvorba vedno manj uspešna so na voljo tudi nadomestni deli.